Home » Blog » ORIENS CAFE: Oriental Dream Fest 2014, belly-dance profesionist (VEZI VIDEO)

ORIENS CAFE: Oriental Dream Fest 2014, belly-dance profesionist (VEZI VIDEO)

Sâmbătă, 10 mai 2014, orele 19:30, la Opera Comică (Teatrul Giulești) din Calea Giulești Nr. 16, Sector 6, București va avea loc Festivalul Oriental Dream, la cea de a 4-a sa ediție. Îi are ca invitați de onoare în România pe maestrul Wael Mansour (Egipt) si pe Anastasia Chernovskaya (Rusia).

 

VEZI ORIENS CAFE VIDEO SHOW:

Invitată la Oriens Cafe, Cintia Petrescu, creatoarea și promotoarea evenimentului încă de la începuturile sale, ne-a oferit detalii cu privire la Festivalul de anul acesta, despre invitații săi, și în general despre situația belly-dance-ului profesionist în Romania, dificultatea de a impune profesionalismul într-un climat artistic unde acest gen a fost de multe ori asimilat unor producții de nivel slab calitativ. Cintia este o veche prietenă a noastră, anul trecut ea a participat la o emisiune Oriental Cafe (fosta denumire a emisiunii noastre, link aici) si cu aceeași bucurie ca și acum,  ne-a vorbit atunci despre pregătirea ediției precedente. Fiind prezenți ulterior la aceasta, festivalul considerăm că a fost un succes, ceea ce ne așteptăm și anul acesta, având în vedere că el va fi mai bogat și mai divers.

10150538_763754016991083_671480138286377061_n

Festivalul Oriental Dream 2014 – Wael Mansour, www.oriens.ro

Wael Mansour, este un carismatic coregraf și dansator de talie mondială, un adevărat ambasador al folclorului egiptean, va fi pentru a patra oară la București, împărtășind cu iubitorii culturii orientale bucuria dansului și pasiunea sa pentru stilul tradițional egiptean.

Wael Mansour din nou in Romania in 2014, www.oriens.ro

Wael s-a născut în Cairo, unde din copilărie a început să studieze dansul și obiceiurile din folclorul egiptean, precum și balet la Academia Națională de Folclor și Teatru. Ca dansator a colaborat cu Teatrul din Cairo, televiziuni ș cinematografie atât în Egipt, cât și în alte țări. A lucrat cu diferite companii, printre care faimoasele Elkawmeia și Hassan Hafifi Group. În prezent locuiește în Italia, unde predă dansul oriental. Internațional oferă lecții de dans prin participarea ca instructor apreciat la diferite festivaluri, cum ar fi The Nile Group Festival din Egipt.

Este de asemenea organizatorul Festivalului Heshk Beshk din Veneția, la care participă ca instructori cei mai renumiți dansatori contemporani de dans oriental. Scopul lui Wael este de a răspândi cunoștințe profunde despre adevăratul dans oriental prin spectacole și programe educaționale.

Anastasia Chernovskaya, una dintre cele mai iubite și cunoscute dansatoare din Rusia, câștigătoare a numeroase premii la festivaluri internaționale de dans oriental, va fi pentru prima oară în București și va încânta publicul cu stilul său modern, carismatic, feminin, deosebit de elegant și cu tehnica sa excepțională.

Anastasia Chernovskaya, dansatoare din Rusia, vine la Oriental Dream Festival 2014, www.oriens.ro

Anastasia Chernovskaya este una dintre cele mai apreciate dansatoare din Rusia în acest moment; tânără și promițătoare, ea este coregraf și profesor de dans oriental. Anastasia conduce Oriental Ensemble Bellyrina și școala Bellyrina în Moscova, este co-organizator al programului Bellydance Only și este frecvent invitată la festivaluri internaționale de bellydance peste tot în lume.

Spectacolul de anul acesta va conține două secțiuni: Open Stage și Gala Show. În cadrul Open Stage vor avea reprezentații câștigătoarele concursului Oriental Dream la categoriile amatori și dans de grup, precum și artiști și trupe de dans de la diferite școli de dans din țară. În a doua parte a spectacolului vor performa cei doi invitați speciali internaționali Wael Mansour și Anastasia Chernovskaya, precum și artiști autohtoni profesioniști.

Wael Mansour și dansatoarele în 2013, www.oriens.ro

Wael Mansour și dansatoarele de la Oriental Dream Festival 2013, www.oriens.ro

Spectatorii vor urmări un spectacol complex de muzică și dans oriental, în stil tradițional și cu influențe moderne. Alături de specificele dansuri tradiționale egiptene și momente de dans clasic, nu vor lipsi percuția live, fusion oriental, tribal belly dance și dansuri cu accesorii, magia evenimentului culminând cu mult așteptatele surprize oferite de invitații principali Wael Mansour și Anastasia Chernovskaya!

 

 

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post