Home » Blog » Gala Culturală Româno-Turcă 2014 la Sala Palatului

Gala Culturală Româno-Turcă 2014 la Sala Palatului

Gala Culturală Româno-Turcă desfășurată miercuri 12 Martie 2014, a fost un prilej de bucurie și antren pentru aproape 5000 de spectatori ai Sălii Palatului care au urmărit reprezentațiile excepționale ale celor 300 de elevi ai Instituțiilor de învățământ Lumina. Au fost prezenți elevi, profesori, părinți și reprezentanți ai presei, mediului cultural și politic din cele două țări.

www.oriens.ro

Micile dansatoare, Gala româno turcâ 2014, www.oriens.ro

Gala Culturală Româno-Turcă este considerat cel mai amplu eveniment cultural comun derulat până în prezent în România. În cadrul spectacolului, au fost prezente echipe de cântece și dansuri populare tradiționale românești și de cântece și dansuri folclorice provenite din diferite regiuni ale Turciei. Coreografia a fost comună, elevii de multe ori exprimându-se bilingv.

Prin această Gală am dorit să arătăm că diferențele dintre noi sunt inobservabil de mici, iar punctele comune reprezintă adevăratele noastre reflecții” a spus în cuvântul său, Fatih Gürsoy, președintele consiliului de administrație al Fundației Lumina Instituții de învățământ.  Aceleași punți de înțelegere și de comuniune dintre poporul român și turc au fost subliniate și de alte personalități culturale și politice prezente la această manifestare, ce a bucurat și înântat deopotrivă.

Copiii sunt extrem de talentați, au fost prezenți pe scenă câștigătorii unor runde anterioare de selecție, cu această ocazie ei fiind și premiați. Cei mai buni dintre ei, reprezinta cu succes Romania intr-o varietate de categorii precum melodii si poezie, abilitati de vorbire, abilitati scrise sau talente speciale în finala din Turcia de anul acesta.

Au prezentat în română și turcă cunoscutții prezentatori (la noi și în Turcia) Andreea Marin și Kemal Ayyildiz.

Gala a fost precedată de o expoziție de produse culinare turcești care a încântat prin diversitate și bun gust.

Iata si ecourile in media turca:

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply