Home » Blog » Incepe Ramadanul

Incepe Ramadanul

Incepe Ramadanul, cea mai importanta luna din calendarul Islamic, www.oriens.ro

Incepe Ramadanul, cea mai importanta luna din calendarul Islamic, www.oriens.ro

9 iulie 2013 marcheaza inceputul Ramadanului, cea mai importanta luna din calendarul islamic.
Ramadanul, cea de-a noua luna din calendarul islamic, incepe pe 9 iulie si se va incheia dupa 30 de zile, pe data de 7 august 2013. Este un moment de meditatie, de rugaciune, in care musulmanii din toata lumea postesc, abtinandu-se de la acte sexuale, violenta sau de la consumul de mancare si apa pe tot parcursul zilei.
Postul este obligatoriu pentru toti musulmanii cu exceptia celor bolnavi, a calatorilor, diabeticilor precum si a femeilor insarcinate. In timpul lunii Ramadan, musulmanii mananca si beau apa doar inainte de rasarit ( suhoor) si dupa apusul soarelui ( iftar). Postul include rugaciuni zilnice ( salat) si recitari din Qu’ran, cartea sfanta a religiei islamice.

Qu'ran, cartea sfanta a religiei islamice, www.oriens.ro

Qu’ran, cartea sfanta a religiei islamice, www.oriens.ro

Importanta acestei perioade calendaristice este data de faptul ca Profetul Muhammad a primit primele revelatii coranice in timpul lunii Ramadan, considerata de musulmani cea mai importanta luna din calendarul islamic. In Orientul Mijlociu masa de iftar este compusa din curmale, salata, aperitive, kebab de miel cu legume la gratar, friptura de pui sau de miel cu orez, apa, sucuri si desert, de obicei baklava sau kunafeh.

Masa de iftar, www.oriens.ro

Masa de iftar, www.oriens.ro

In timpul acestei luni musulmanii ofera din avutia lor si celor nevoiasi sau fara adapost. Luna Ramadanului marcheaza si Laylat al Qadr, noaptea cand Profetul Muhammad a primit prima revelatie.
Dupa cele 30 de zile de post si rugaciune Ramadanul se incheie cu sarbatoarea Eid ul-Fitr, moment in care musulmanii revin la modul lor de viata normal.

In timpul Ramadanului musulmanii postesc de la rasarit si pana la apusul soarelui, www.oriens.ro

In timpul Ramadanului musulmanii postesc de la rasarit si pana la apusul soarelui, www.oriens.ro

Oriens ureaza tuturor musulmanilor din Romania si din lume Ramadan Kareem si multa pace si liniste!

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply