Home » Blog » Un magician promite disparitia celebrului turn Burj Khalifa pentru 3 secunde

Un magician promite disparitia celebrului turn Burj Khalifa pentru 3 secunde

Dr. Montaser Al Mansouri, posesor a 2 premii Merlin destinate magicienilor de exceptie, promite disparitia turnului Burj Khalifa din Dubai in Decembrie.

Dr.Montaser Al Mansouri, www.oriens.ro

Dr.Montaser Al Mansouri www.oriens.ro

Considerate ca fiind Oscar-urile lumii magicienilor si iluzionistilor si inmanate in fiecare an de catre International Magicians Society din SUA, premiile Merlin sunt extrem de valoroase. Nume celebre ca Penn & Teller, Chriss Angel, David Copperfield si Siegfried & Roy sunt doar cateva nume cunoscute ale unor magicieni castigatori ai acestui prestigios trofeu.  Dr. Al Mansouri este cel mai recent castigator al trofeului Merlin (in 2012 si 2013) si pretinde a fi sustinut mai mult de 70000 de spectacole de magie in decursul a 26 de ani. Este primul arab caruia i s-a decernat acest premiu in decursul timpului. De altfel, Al Mansouri rupe traditia magicienilor in frac, dorind sa fie cunoscut ca un magician emiratez imbracat in traditionala kandoura (vestmantul alb masculin in UAE).

Dr. Al Mansouri a devenit discipolul unui magician indian care l-a inspirat inca de la varsta de 14 ani. La inceput, tatal sau a fost impotriva practicii sale, deoarece magia este considerata haram ( interzis) de catre musulmani. Cu toate acestea, pasiunea fiind puternica, Al Mansouri a studiat apoi 4 ani la International Brotherhood of Magicians din SUA si a inceput sa dea cu succes spectacole in afara Emiratelor si  apoi in tara sa. In acest moment, magicianul tine spectacole in fiecare zi in Emirates Zoo din Abu Dhabi.

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, www.oriens.ro

Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, www.oriens.ro

“Pot face ca Burj Khalifa sa dispara pentru 3 secunde. Daca gasesc un sponsor, vreau sa fac acest numar in decembrie (n.n.-2013)” a declarat magicianul nascut in Ras Al Khaimah. Cum probabil ca acest sponsor se va gasi pana la urma in UAE, ne asteptam ca acest neobisnuit numar de magie sa poata fi tinut… pana atunci ramanem cu intrebarile evidente: va reusi? si cum o va face totusi?

Va reamintim ca turnul Burj Khalifa din Dubai este momentan cel mai inalt turn din lume, masurand 829.8m si a fost construit intre anii 2004 si 2010.

BurjKhalifaHeight www.oriens.ro

Comparatie inaltime Burj Khalifa cu alte cladiri inalte www.oriens.ro

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply