Home » Blog » Oriental Cafe: Festivalul Oriental Dream 2013 si Codrin-Dan Nicolau in Albania (VEZI VIDEO)

Oriental Cafe: Festivalul Oriental Dream 2013 si Codrin-Dan Nicolau in Albania (VEZI VIDEO)

Cintia Petrescu si Codrin-Dan Nicolau la Oriental Cafe, www.oriens.ro

Cintia Petrescu si Codrin-Dan Nicolau la Oriental Cafe, www.oriens.ro

O editie speciala a Oriental Cafe cu Cintia Petrescu, organizatoarea Festivalului de dans Oriental Dream 2013, ajuns la editia a treia, si Codrin-Dan Nicolau, globetrotter roman si co-fondator www.oriens.ro, proaspat intors din Albania.

VEZI VIDEO:

Urmând tradiția, a 3-a Ediție a Festivalului de Dans Oriental București, desfășurată sub egida Asociației de Dezvoltare a Dansului Oriental, îl are ca invitat special în perioada 24-26 mai 2013 pe maestrul Wael Mansour, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori de dans oriental, coregrafi și interpreți al folclorului egiptean.

Afisul Festivalului Oriental Dream 2013, www.oriens.ro

Afisul Festivalului Oriental Dream 2013, www.oriens.ro

Primele 2 ediții ale festivalului s-au bucurat de un real succes, spectacolul de gală din 2011 reunind în București 200 iubitori ai dansului oriental iar cel din 2012 aproximativ 400 admiratori ai acestui dans. Spectatorii au fost martorii unor evenimente complexe de muzică și dansuri cu influențe orientale multiple, tradiționale și moderne deopotrivă.

Avem plăcerea să vă invităm la Spectacolul de Dans Oriental Dream – Ediția 2013, ce va aduce pe scenă în primul rând momente din atmosfera autentică a lumii orientale egiptene, în special prin reprezentațiile tradiționale ale invitatului special Wael Mansour, un adevărat ambasador al culturii lumii egiptene.

Gala durează aproximativ 2 ore și reunește atât dansatori și artiști profesioniști de dans oriental, cât și trupe amatoare de dans formate din elevi ai diferitelor școli de dans din București.

Cintia Petrescu, organizatoarea Festivalului Oriental Dream 2013, www.oriens.ro

Cintia Petrescu, organizatoarea Festivalului Oriental Dream 2013, www.oriens.ro

Ne bucurăm să avem anul acesta prezență internațională prin participarea dansatoarelor Yamina (Republica Moldova) și Cvetina Danova (Bulgaria). Alături de ele vor performa pe scenă trupele de dans Oriental Delight, Mikado Dance, Shakti, perechea de dans Felix & Raluca și dansatoarele Kamilla, Amira Hayam, Noelia Maysun, Elmas, Aesera, Meira, Aisha, Hadi’ah, Andreea, Deea, Hermina del Najah.

Momentele de dans includ dansuri tradiționale specific egiptene (Baladi, Shaabi, Hagalla), momente de dans clasic (Raqs Sharki), dans cu accesorii (aripi, voal, sabie, fan veils), drum solo, tabla solo, influențe de tango oriental, salsa oriental, tribal fusion, dans indian și mult așteptatele surprize oferite de invitatul principal Wael Mansour!

Pret bilet spectacol: 35 lei

Data: Vineri, 24 mai, orele 20:00

Locație: Palatul Național al Copiilor (Sala Mare), Bd. Tineretului, Nr. 8-10

Bilete la numărul de telefon 0724. 607. 016, online pe www.myticket.ro și în magazinele Diverta.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina Facebook a festivalului:

www.facebook.com/FestivalulOrientalDreamBucuresti, pe www.dansuriorientale.ro sau la numarul de telefon 0724 607 016.

Wael Mansour, invitatul special al Festivalului Oriental Dream 2013, www.oriens.ro

Wael Mansour, invitatul special al Festivalului Oriental Dream 2013, www.oriens.ro

Despre Wael Mansour

Wael s-a născut în Cairo, unde din copilărie a început să studieze dansul și obiceiurile din folclorul egiptean, precum și balet la Academia Națională de Folclor și Teatru. Ca dansator a colaborat cu Teatrul din Cairo, televiziuni ș cinematografie atât în Egipt, cât și în alte țări. A lucrat cu diferite companii, printre care faimoasele Elkawmeia și Hassan Hafifi Group. În prezent locuiește în Italia, unde predă dansul oriental. Internațional oferă lecții de dans prin participarea ca instructor apreciat la diferite festivaluri, cum ar fi The Nile Group Festival din Egipt.

Este de asemenea organizatorul Festivalului Heshk Beshk din Veneția, la care participă ca instructori cei mai renumiți dansatori contemporani de dans oriental. Scopul lui Wael este de a răspândi cunoștințe profunde despre adevăratul dans oriental prin spectacole și programe educaționale.

Moschee in Albania, www.oriens.ro

Moschee in Albania, www.oriens.ro

Codrin-Dan Nicolau in Albania

Proaspat intors din Albania, Codrin-Dan Nicolau ne-a povestit lucruri foarte interesante despre aceasta tara minunata si foarte apropiata de noi. In curand pe www.oriens.ro si pe www.calatorii.oriens.ro, o serie de articole despre Albania, semnate de Codrin-Dan Nicolau.

Oriental Cafe, singura emisiune din  Romania si din Europa de Est dedicata exlusiv Asiei si Africii de Nord. In fiecare vineri de la ora 20:00 pe www.radiolynx.ro. Un produs media marca Oriens.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply