Home » Blog » Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE in Romania!

Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE in Romania!

afis Gonsar Tulku Rinpoche editura Herald www.oriens.ro

In perioada 11-15 aprilie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling”  din Elvetia, se afla pentru a treia oara in Romania, la invitatia Centrului „Seeds for Happiness” si a Editurii Herald.

Seria de evenimente publice incepe vineri dimineata, 12 aprilie, cu o intalnire cu studentii si profesorii de la Facultatea de Filosofie, continua in aceeasi seara cu o conferinta publica la Casa de Cultura a Studentilor (intre orele 18:30 – 20:30, tema: De la suferinta la fericire. Esenta invataturii lui Buddha”si se incheie cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, in zilele de 13-14 aprilie.

Program detaliat:

  • Vineri, 12 aprilie, intre orele 18:30 – 20:30, conferinta publica cu tema De la suferinta la fericire. Esenta invataturii lui Buddha” la Casa de Cultura a Studentilor, sala mare, etaj 1 din Calea Plevnei 61, sect.1.
  • Sambata si duminica (13-14 aprilie ), prelegeri avand drept tema „Fundamentele practicii meditative” la Centrul “Seeds for Happiness”, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4.

 

GonsarRinpoche www.oriens.roGonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii calugari care au expus invataturile buddhiste in Occident.

Nascut in 1949 la Shigatse, intr-o familie cu descendente regale, la varsta de 6 ani se inscrie la manastirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evolueaza sub tutela Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. In prezent Gonsar Rinpoche ofera cu regularitate invataturi direct in limba franceza, engleza, germana sau tibetana studentilor laici si calugarilor. A studiat indelung limbile straine, cultura occidentala si filosofia orientala, indeosebi invataturile lui Buddha si transmite cunoasterea sa atat ascultatorilor occidentali cat si celor tibetani.

Va asteptam cu drag, impreuna cu partenerii nostri media!

Evenimentul va fi transmis live stream pe internet prin site-ul Editurii Herald www.edituraherald.ro cu sprijinul Privesc.eu www.privesc.eu

Mai multe detalii gasiti pe www.edituraherald.ro si www.seedsforhappiness.ro

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply