Home » Blog » ORIENS BOOKS: Paul Brusanowski – Istoria si civilizatia iraniana pana la cucerirea araba ( VEZI VIDEO SI FOTO)

ORIENS BOOKS: Paul Brusanowski – Istoria si civilizatia iraniana pana la cucerirea araba ( VEZI VIDEO SI FOTO)

Persepolis, Provincia Fars, Iran, www.oriens.ro

Persepolis, Provincia Fars, Iran, www.oriens.ro

Oriens va recomanda o carte de exceptie despre istoria si civilizatia iraniana scrisa de Paul Brusanowski.

Iran este leagănul uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume. Cu o istorie veche de peste 5000 de ani, Iran rămâne și astăzi unul dintre cele mai importante state din lume. Civilizația și arta iraniană au influențat lumea în care trăim azi în nenumărate feluri, de la științe precum matematica, astronomia, medicina, arhitectura sau chimia, până la bogăția și rafinamentul filozofiei, a literaturii și a muzicii persane. Formele de administrație persane au fost adoptate mai tărziu de greci, romani și de primele imperii islamice. Se spune chiar că persanii au pus bazele a ceea ce numim astăzi drepturile omului.
Istoricul american Will Durant spunea: ,,Timp de mii de ani, persanii au creat frumusețe”, iar Arthur Upham Pope, faimos orientalist, aprecia ca ,,lumea occidentală are o imensă datorie neplătită civilizației persane”.

VEZI VIDEO BEAUTIFUL IRAN:

Cine au fost persanii și cum au ajuns ei sa cucerească și să schimbe aproape toată lumea cunoscută în antichitate, aflați citind ,,Istoria si civilizatia iraniana pana la cucerirea araba” de Paul Brusanowski.

Paul Brusanowski - Istorie si civilizatie araba pana la cucerirea araba, www.oriens.ro

Paul Brusanowski – Istorie si civilizatie araba pana la cucerirea araba, www.oriens.ro

O carte scrisă cu măiestrie și pasiune despre evoluția imperiilor Achaemenid, Parthian și Sasanid până la cucerirea islamică din secolul 7. Cartea ,,Istoria si civilizatia iraniana pana la cucerirea araba” de Paul Brusanowski poate fi achiziționată de la librăria editurii Presa Universitară Clujeană, sau prin comandă la www.oriens.ro.

Paul Brusanowski este conferențiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, acolo unde predă ,,Crearea Națiunilor în Orientul Mijlociu”, în cadrul  Facultatății de Știinte Socio-Umane, la Departamentul de Stiinte politice si relatii internationale.

Paul Brusanowski, conferentiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, www.oriens.ro

Paul Brusanowski, conferentiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, www.oriens.ro

Paul Brusanowski va realiza o serie de materiale de excepție despre călătoriile sale în Republica Islamică Iran și în Turcia, pentru www.oriens.ro.

Mulțumim Ambasadei Republicii Islamice Iran în România pentru amabilitatea de a ne oferi aceste materiale video.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply