Home » Blog » Palestina devine stat observator la Organizatia Natiunilor Unite (VEZI VIDEO)

Palestina devine stat observator la Organizatia Natiunilor Unite (VEZI VIDEO)

Palestina devine stat observator la Natiunile Unite

Palestina devine stat observator la Natiunile Unite

Joi 29 noiembrie 2012, Palestina a devenit stat observator la Organizatia Natiunilor Unite.

Rezolutia a fost votată cu o majoritate zdrobitoare de 138 voturi pentru, 41 de abțineri și nouă voturi împotrivă. Surprinzătoare a fost susținerea Palestinei de către state europene precum Franța sau Spania. Din păcate, misiunea diplomatică a României la Națiunile Unite a ales să se abțină de la vot, deși acest lucru este în totală discordanță cu tradiția relațiilor Româno-Palestiniene, România fiind un constant suporter al cauzei Palestiniene și al procesului de pace.

Al Quds, Palestina

Al Quds, Palestina

Prin adoptarea acestei rezoluții, Palestina devine stat observator, similar Vaticanului, având acum posibilitatea de a chema Israelul în fața Curții Penale Internaționale pentru multiplele masacre comise în Fâșia Gaza în ultimele decenii, și foarte posibil, pentru asasinarea prin otrăvire cu poloniu a fostului lider Palestinian Yasser Arafat.

Această recunoaștere internațională vine la câteva săptămâni dupa bombardamentele din Gaza, cand armata israeliană a ucis peste 160 de palestinieni, majoritatea femei și copii.

VEZI AICI INTERVIUL VIDEO realizat de Oriental Cafe ( www.radiolynx.ro) cu ES domnul Ahmad Bader Aqel, Ambasadorul Palestinei in Romania:

 

 

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply