Home » Blog » Iranul produce o noua masina solara

Iranul produce o noua masina solara

Iranian Gazelle 3 va participa la Australia World Solar Challenge in 2013

Iranian Gazelle 3 va participa la Australia World Solar Challenge in 2013

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Teheran au realizat a treia generaţie a unui automobil cu propulsie solară denumit ,,Iranian Gazelle 3”.

Autovehiculul are două locuri şi poate atinge o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră cu ajutorul a două motoare electrice aşezate în partea din spate a maşinii. Pentru construirea caroseriei, oamenii de ştiinţă iranieni au folosit materiale rezistente cum ar fi aliaje din aluminiu şi fibră de carbon.

Costul proiectării acestui vehicul cu propulsie electrică a fost de 800.000 de dolari. ,,Iranian Gazelle 3” va concura la Australia World Solar Challenge 2013, o cursă ce are loc de două ori pe an de la Darwin la Adelaide, şi unde participă doar maşini solare. Iranul intenţionează să comercializeze acest autovehicul în viitorul apropiat.

Universitatea din Teheran, Iran

Universitatea din Teheran, Iran

Republica Islamică Iran este a optsprezecea ţară din lume ca dimensiune teritorială, având o istorie şi o cultură veche de peste 5000 de ani. Din punct de vedere energetic Iranul este pe locul doi în lume în topul celor mai mari rezerve de gaze naturale şi pe locul trei ca rezerve de petrol. O economie emergentă, Iranul este o ţară în continuă dezvoltare socială, economică şi ştiinţifică. Deşi supusă sancţiunilor şi sabotajelor de către Statele Unite ale Americii, Iranul continuă să inoveze pe plan ştiinţific în fiecare an.

Soltanieh Dome, monument din perioada Ilkhanida, Zanjan, Iran

Soltanieh Dome, monument din perioada Ilkhanida, Zanjan, Iran

Sursă: ISNA

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply