Home » Blog » Anthony Hopkins va filma Arabian Nights in Abu Dhabi

Anthony Hopkins va filma Arabian Nights in Abu Dhabi

Arabian Nights se filmeaza in Abu Dhabi

Arabian Nights se filmeaza in Abu Dhabi

Legendarul actor Anthony Hopkins va ajunge în Abu Dhabi săptămâna viitoare pentru a începe filmările la o producţie inspirată de celebrele povestiri ,,O mie şi Una de Nopţi” ( Arabian Nights).

Filmul în care va apărea şi actorul Zac Efron are un buget de peste 90 de milioane de dolari, şi este aşteptat să revitalizeze industria de film din Emiratele Arabe Unite. Producţia regizată de Chuck Russell va fi realizată în proporţie de 60% în Abu Dhabi, în special în zonele deşertice. Anthony Hopkins va interpreta rolul negativ, acela al regelui Pharotu, care se va confrunta cu  Sinbad şi Aladdin.

Anthony Hopkins filmeaza in Abu Dhabi

Anthony Hopkins filmeaza in Abu Dhabi

,,O mie şi Una de Nopţi” ( Arabian Nights) este o colecţie de povestiri scrise în limba arabă în timpul Epocii de Aur a Islamului. Ele conţin elemente folclorice arabe, persane, egiptene  şi  mesopotamiene, adunate de-a lungul secolelor de mai mulţi autori şi translatori.

Sursa principală de inspiraţie pentru ,,O mie şi Una de Nopţi” este lucrarea persană Hazăr Afsăn ( O mie de Poveşti) ce datează din perioada Sasanidă. Filmul Arabian Nights ( O mie şi Una de Nopţi) va fi un mix de aventură, acţiune şi dramă, şi urmează a fi lansat în anul 2014.

Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi, EAU

Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi, EAU

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply