Home » Blog » Hajj, pelerinajul anual la Mecca, a inceput

Hajj, pelerinajul anual la Mecca, a inceput

Milioane de musulmani vin an de an in Arabia Saudita pentru Hajj

Milioane de musulmani vin an de an in Arabia Saudita pentru Hajj

Ritualurile au început oficial astăzi, miercuri, când în jurul a trei milioane de pelerini au început călătoria lor la Mina, un sat mic la est de Mecca.
Dupa ce au petrecut prima zi în Mina, pelerinii merg la Muntele Arafat, unde cu fața spre Mecca își petrec întreaga a doua zi în rugăciune.
Pentru ultimele două zile, pelerinii vor efectua ritualul de Tawaf, și vor înconjura Kaaba de șapte ori în timp ce recita rugăciuni. După cea de-a șaptea tură în jurul celui mai sacru loc din Islam, pelerinii merg înainte și înapoi între cele două dealuri al-Safa si al-Marwah de șapte ori pentru a comemora mama Profetului Avraam, cautarea lui Hagar pentru apă și mila lui Allah în răspunsul la rugăciuni.

Musulmani rugandu-se pe muntele Arafat

Musulmani rugandu-se pe muntele Arafat

Ceremonia spirituală va ajunge la apogeu vineri, cu Eid al-Adha (Sarbatoarea Sacrificiului).
În timpul Eid al-Adha, marcată în întreaga lume musulmană, pelerinii vor arunca cu pietre în stâlpii de piatră care reprezintă diavolul. Musulmanii vor aduce apoi sacrificii animale și vor hrăni săracii. Eid al-Adha marchează decizia Profetului Avraam de a-și sacrifica fiul Ismail, ca un act de supunere față de Dumnezeu.
Hajj-ul este considerat unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și cel mai mare act de pelerinaj din lume. Pelerinajul Hajj este, de asemenea, o demonstrație de unitate și devotiune a musulmanilor. Se spune că fiecare musulman este obligat să efectueze pelerinajul cel puțin o dată în viață.

Kaaba, Mecca, Arabia Saudita

Kaaba, Mecca, Arabia Saudita

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply