Home » Blog » Expoziţie de artă şi civilizaţie iraniană la Piteşti

Expoziţie de artă şi civilizaţie iraniană la Piteşti

”Iran – leagăn de cultură și civilizație”, 25 octombrie - 11 noiembrie 2012, Pitesti

”Iran – leagăn de cultură și civilizație”, 25 octombrie – 11 noiembrie 2012, Pitesti

Expoziția ”Iran – leagăn de cultură și civilizație” , care se va desfășura în perioada 25 octombrie – 11 noiembrie 2012, la Biblioteca Județeană Argeș, prezintă publicului argeșean fragmente reprezentative din cultura și civilizația iranienilor.

Afisul oficial al expozitiei ”Iran – leagăn de cultură și civilizație”

Afisul oficial al expozitiei ”Iran – leagăn de cultură și civilizație”

Evenimentul este organizat în colaborare de Ambasada Republicii Islamice Iran la București, Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești. Expoziția va fi găzduită de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” din Pitești.

Vizitatorii pot admira fragmente reprezentative din bogata cultură persană: covoare persane, minunate miniaturi și picturi, obiecte transformate de meșteri persani în capodopere. Cărți de poezie persană, proză și prezentarea religiei iranienilor vor fi accesibile publicului vizitator în limbile persană, română și engleză.

Domnul Mihai Cernătescu, care și-a obținut cu puțin timp în urmă diploma de doctor în Istoria Islamului în Iran, va fi ghidul expoziției și va oferi vizitatorilor informații suplimentare. Intrarea este liberă conform programului de funcționare al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

Mihai Cernatescu, doctor in Istorie Islamica

Mihai Cernatescu, doctor in Istorie Islamica

Pe Mihai Cernătescu l-ati putut asculta acum puţină vreme când a fost invitat la Oriental Cafe, în studiourile www.RadioLynx.ro :

Expoziția ”Iran – leagăn de cultură și civilizație”, un eveniment recomandat de www.Oriens.ro.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply