Home » Blog » Cappadocia recheamă

Cappadocia recheamă

Si iar, si iar, tinutul Cappadociei revine insistent, cu intreaga sa lume de forme ciudate si umbre ale trecutului. Goreme, Valea Ihlarei, Urgup, Valea Zelve, Peribacalari Vadisi, Uhcisar, Derinkuyu sunt doar cateva locatii mirifice pe care o excursie de cateva zile le poate atinge. E o adevarata bucurie a sufletului sa vezi aceste taramuri desprinse parca din povestea lui Oblio si sa vezi ca multe din formele sculptate de natura sunt in continuare sculptate de om de-a lungul istoriei si locuite unele si in prezent. Iar culorile sunt extraordinare: galben, roz, rosu, rosu-cafeniu si gri-violet.

Cappadocia 1 oriens.rocappadocia 2 oriens.rocappadocia 3 oriens.rocappadocia 4 oriens.ro

Hititii, unii dintre primii locuitori, au sapat adevarate orase subterane. O vizita in maruntaiele pamantului, te face sa te inclini in fata geniului acestor oameni care au putut rezista in aceste conditii hoardelor cotropitoare. Primii crestini, parintii capadocieni si-au aflat cautarile spirituale prin aceste locuri. In valea Ihlarei se gasesc foarte multe bisericute care au fost sapate in tuful vulcanic din primele secole. Simplitatea lor te umple de bucurie. Cu pasul strabati defileul adanc si nu poti sa nu simti sfintenia locului si lucrul de secole al naturii, omului, ingemanat in aceste grote si locuri de meditatie si rugaciune. E un mic colt de rai pe care il poti parasi doar cu gandul reintoarcerii. Intr-adevar, locul recheama, pune stapanire pe sufletul si pe mintea ta si te cauta apoi, oricand viata cotidiana te-a lasat stingher.

cappadocia 5 oriens.rocappadocia 6 oriens.rocappadocia 7 oriens.rocappadocia 8 oriens.ro

Nu ratati narghileaua de la Cafe turca si nici mancarea buna de la restaurantul de langa hamam. Iar daca ceva merita cu adevarat facut in Goreme, calatoriti cu balonul.

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply