Home » Blog » Un restaurant din Arabia Saudită îşi amendează clienţii care nu mănâncă tot ce comandă

Un restaurant din Arabia Saudită îşi amendează clienţii care nu mănâncă tot ce comandă

Un restaurant din Arabia Saudita amendeaza clientii care nu mananca tot ce comanda

Un restaurant din Arabia Saudita amendeaza clientii care nu mananca tot ce comanda

Îngrijorati de numârul tot mai mare de clienţi care comandă mai mult decât mănâncă, proprietarii unui restaurant din Arabia Saudită au început să-i amendeze pe aceştia.

Proprietarii restaurantului din Dammam, capitala provinciei de est a Arabiei Saudite, au declarat că risipirea mâncării este în contradicţie cu valorile Islamului care nu încurajează excesurile, şi un act de iresponsabilitate în vremuri în care pe plan mondial există mari probleme de asigurare a unui nivel normal de hrană pentru toţi locuitorii planetei.

Orasul Dammam este capitala Provinciei de Est a Regatului Arabiei Saudite

Orasul Dammam este capitala Provinciei de Est a Regatului Arabiei Saudite

Această decizie a stârnit controverse în mediul online, acolo unde pârerile sunt împărţite, unii considerând această amendă ca fiind un nou tip de taxă religioasă, pe când alţii o văd ca o masură binevenită şi un act de curaj.

Sursă: gulfnews

Use Facebook to Comment on this Post

2 comments

  1. Diana Shamaa

    Foarte adevarat, sauditii au tendinta de a comanda mancare foarte multa, desi sunt constienti ca nu vor putea termina totul.Nu este doar in contradictie cu valorile islamului (si crestinismul condamna risipa de mancare) dar este asa cum s-a scris in articol iresponsabilitate.E incredibil cand te gandesti cati oameni poti hranii cu ceea ce se arunca si nu ma refer doar la Arabia Saudita. Din ce am aflat cei din Kuwait au aceeasi “problema”.Citeam ca presedintele Emiratelor si-a dat comanda de cel mai mare iaht, chiar sa il depaseasca pe al lui Abramovici. Sunt curioasa cat de mult se va plimba cu el. Oare nu era mai bine cu o mica parte din bani sa hraneasca populatia unui stat african de exemplu? Daca fiecare bogat al acestei planete ar face asta, lumea ar devenii un loc mai bun.

  2. Este foarte interesanta initiativa proprietarilor restaurantului din Arabia Saudita, cred ca ar trebui adoptata si in Europa. O responsabilizare in generala a consumului ar fi foarte buna!

Leave a Reply