Home » Blog » Muzeul Național Bardo (Tunis), renovat, va primi 1 milion de vizitatori pe an

Muzeul Național Bardo (Tunis), renovat, va primi 1 milion de vizitatori pe an

ORIENS – CULTURĂ, ISTORIE – TUNISIA

Muzeul Național Bardo din Tunis a fost redeschis în această săptămână, după ce a trecut prin lucrări de renovare și extindere, începute în 2009. Aceste lucrări “au ridicat acest monument istoric la rangul unui muzeu de statură internațională”, a declarat Ministrul culturii din Tunisia, Mehdi Mabrouk. Oficialii tunisieni estimează că, mulțumită lucrărilor de renovare și extindere, 1 milion de vizitatori vor intra pe porțile muzeului în fiecare an.

Muzeul Național Bardo are cea mai mare colecție de mozaicuri romane din lume

Muzeul Național Bardo (Tunis) are cea mai mare colecție de mozaicuri romane din lume

La festivitatea oficială de redeschidere a muzeului au participat mai mulți miniștri tunisieni, precum și Președintele Adunării Constituente Naționale a Tunisiei.

Mabrouk a mai declarat pentru agenția TAP că extinderea cu 9000 de metri pătrați a condus la dublarea suprafeței Muzeului Național Bardo, până la 20 de mii de metri pătrați, iar lucrările de renovare sunt parte a planului de a conserva mai bine moștenirea culturală și monumentele arheologice tunisiene, pentru încurajarea turismului cultural în Tunisia.

Palatul care găzduiește muzeul a fost construit în secolul al 13-lea

Palatul care găzduiește muzeul a fost construit în secolul al 13-lea

Suprafețele adăugate au permis integrarea în arhitectura străveche a Palatului Beiului, care găzduiește muzeul, a unei spațialități moderne, pentru prezentarea la standarde internaționale a bogatei colecții a muzeului, cu tehnici de iluminare moderne.

Sala Cartagina - Muzeul National Bardo (Tunis)

Sala Cartagina – Muzeul National Bardo (Tunis)

Muzeul Național Bardo oferă acum o perspectivă mai completă asupra tuturor perioadelor istoriei Tunisiei, în special mulțumită celor șase noi pavilioane dedicate preistoriei, perioadei punice, civilizației numidiene, tezaurului submarin din Mahdia, antichității târzii și Islamului.

Mozaic roman - Neptun - Muzeul Național Bardo (Tunis)

Mozaic roman – Neptun – Muzeul Național Bardo (Tunis)

Marea sală a muzeului a fost redecorată cu mozaicuri monumentale cu reprezentări ale zeului roman al mării, Neptun, și poate primi simultan 2800 de vizitatori.

Sursa: TAP

Mozaic roman - Ulise si sirenele - Muzeul National Bardo (Tunis)

Mozaic roman – Ulise si sirenele – Muzeul National Bardo (Tunis)

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply