Home » Blog » Om de ştiinţă iranian creează cel mai rapid dispozitiv pentru detectarea celulelor canceroase

Om de ştiinţă iranian creează cel mai rapid dispozitiv pentru detectarea celulelor canceroase

Noul dispozitiv creat de profesorul iranian Jalili ajuta la descoperirea celulelor canceroase

Noul dispozitiv creat de profesorul iranian Jalili ajuta la descoperirea celulelor canceroase

ORIENS-IRAN-CULTURA

Iniţiativa omului de ştiinţă iranian Bahram Jalali de a proiecta un dispozitiv optic microscopic va face mai uşoară descoperirea şi izolarea celulelor canceroase, anunta ISNA.

Bahram Jalali creeaza cel mai rapid dispozitiv pentru descoperirea cancerului

Bahram Jalali creeaza cel mai rapid dispozitiv pentru descoperirea cancerului

Abilitatea de a distinge şi a izola celulele canceroase din masa de celule sănătoase este foarte importantă pentru  detectarea timpurie a bolii şi stabilirea unui tratament eficient. Acum acest lucru este posibil datorită eforturilor depuse de omul de ştiinta Bahram Jalali si echipa sa de la universitatea UCLA din Statele Unite ale Americii.
,,Camerele cu senzor CCD sau CMOS nu sunt suficient de rapide şi eficiente. Citirea datelor din vastul spectru de pixeli durează foarte mult, iar sensitivitatea scade din pricina luminii şi a vitezelor mari” a declarat profesorul Jalali.
Cu noua tehnologie dezvoltată de el, acum este posibilă analiza a până la 100.000 de celule pe secundă, de o sută de ori mai multe decât este posibil cu dispozitivele actuale.

Universitatea UCLA

Universitatea UCLA

Profesorul Bahram Jalali a început acest proiect în 2009 împreună cu Dino di Carlo, profesor asociat in bioinginerie la universitatea UCLA.

Amândoi sunt membrii ai California NanoSystems Institute. Tehnologia dezvoltată de profesorii Jalali si Dino di Carlo va reduce riscul erorilor şi costurile de diagnosticare pentru bolnavii de cancer.

Sursă: ISNA

Use Facebook to Comment on this Post

Leave a Reply